Blogs per auteur

 1. logo Alphia.png
  Foto KV Michel
  Door Michel du Chatinier op 12 april 2024

  ChristenUnie voor kwalitatief goed onderdak in (sport)voorzieningen

  9 april 2024 - Het capaciteitstekort in de sporthallen, sportzalen en gymzalen in onze gemeente Alphen aan den Rijn wordt in drie stappen opgelost.
  De fractie van de ChristenUnie vindt de komst van twee  sporthallen aan de Bijlen belangrijk. Via een thema-avond, het stellen van de juiste raadsvragen op het juiste moment en het persoonlijke gesprek met een afvaardiging van het college zijn er de afgelopen twee jaar diverse contacten ontstaan met de toekomstige gebruikers van deze twee sporthallen. Er is ondertussen perspectief voor deze stakeholders, één daarvan is BV Alphia Tigers, basketballers in Alphen aan den Rijn.

  Lees meer over "ChristenUnie voor kwalitatief goed onderdak in (sport)voorzieningen"
 2. WhatsApp Image 2024-03-28 at 20.13.10.jpeg
  Door webmaster op 29 maart 2024

  Jim Felix beedigd als raadscommissielid

  Op 27 maart is Jim Felix beedigd als raadscommissielid voor de ChristenUnie Alphen aan den Rijn. 
  Jim is 22 jaar oud, getrouwd en woont in Boskoop. Hij studeert in Delft en Leiden en is actief als politiek adviseur bij PerspectieF. Met zijn technische achtergrond en interesses in de leefomgeving en mobiliteit is hij een waardevolle toevoeging voor onze fractie. Hij zal zich met name inzetten voor de commissie RED (ruimtelijk & economisch domein).

  Jim vindt de fractie een mooie plek om te leren van ervaren politici die veel kennis beschikken ook over de sociale, financiële en bestuurlijke domeinen.

  Lees meer over "Jim Felix beedigd als raadscommissielid"
 3. mei 2023 ALV.jpg
  Door webmaster op 5 juni 2023

  Algemene Ledenvergadering

  Op dinsdag 30 mei is de algemene ledenvergadering van de kieskring Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop gehouden. 

  Lees meer over "Algemene Ledenvergadering"
 4. IMG-20230420-WA0008.jpg
  Simon Langerveld.jpg
  Door Simon Langerveld op 5 juni 2023

  Bezoek opening Het BeHout

  In Alphen zijn er al langere tijd drie instellingen die zich bezighouden met duurzaam hergebruik: de kledingbank, de voedselbank en de kringloopwinkel. Hier is onlangs een vierde instelling bijgekomen: de winkel en werkplaats Het BeHout. Zoals deze naam al
  zegt (en ook wordt uitgelegd in de website www.hetbehout.nl), is deze groep gericht op het innemen en verkoop-klaar maken van gebruikt hout: pallets, kratten, sloophout als draagbalken, planken enz. De mensen die hiermee aan de slag gaan, willen ook hout
  workshops gaan aanbieden, voor het maken van onder andere lampen, tafelbladen, wijnrekken en tuinmeubeltjes. Het gaat hier om een initiatief van drie vrijwilligers, waaronder Joop van der Wijngaard, commissielid van de ChristenUniefractie in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.

  Lees meer over "Bezoek opening Het BeHout"
 5. IMG-20230420-WA0014.jpg
  Simon Langerveld.jpg
  Door Simon Langerveld op 5 juni 2023

  Werkbezoek kledingbank

  Op zaterdag 15 april heeft de ChristenUnie-fractie Alphen aan den Rijn een werkbezoek gebracht aan de nieuwe locatie van de Stichting Kledingbank Groene Hart aan de Aarhof.

  Lees meer over "Werkbezoek kledingbank"
 6. mei 2023 ALV_2.jpg
  Wim de Zeeuw
  Door Wim de Zeeuw op 5 juni 2023

  Bestuursleden gezocht!

  Beste leden,
  In deze tijd is lid zijn van een politieke partij geen vanzelfsprekendheid. Toch is het van belang dat mensen politieke partijen dragen door hun lidmaatschap. Het bestuur van de kieskring Alphen a/d en Nieuwkoop is ook dankbaar dat u de ChristenUnie wil
  dragen in gebed en als lid.Wij mogen ook dankbaar zijn dat sommige leden zich inzetten in de fractie. Dat vraagt een bijzondere inzet.

  Lees meer over "Bestuursleden gezocht!"