duchatinier

Achternaam:                du Chatinier

Initialen:                       M.H.

Voornaam:                   Michel

Telefoon:                     0172-493892 06-54277637 (bij voorkeur na 18h00)

E-mail:                        mduchatinier@alphenaandenrijn.nl

Functie                       raadslid / fractiesecretaris

 

Wie ben ik?

Ik woon sinds 1974 in Alphen aan den Rijn, geboren op 11 december 1965 te ’s-Gravenhage. Samen met mijn vrouw Annet (met wie ik 16 jaar getrouwd ben) heb ik 2 kinderen, Maico en Aimée. Geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde: is voor mijn gezin een belangrijk uitgangspunt in ons dagelijks leven. Na ruim 30 jaar in Alphen aan den Rijn te zijn heb ik ondertussen wel een band opgebouwd met dit stedelijke dorp. Vanaf de 3e klas lagere school (zoals dat toen nog heette) ben ik in Alphen aan den Rijn verder opgegroeid. Na vele omzwervingen heb ik sinds 4 jaar ook mijn werkring gevonden in Alphen aan den Rijn, op een administratie- en belastingadvies kantoor. Als vrijwilliger loop ik al weer enige jaren mee bij sv ARC, dé voetbalvereniging in Alphen aan den Rijn. Momenteel ben ik elftalbegeleider van de C2 (pupillen, geboren in 1992 of 1993). Daarnaast ben ik onbezoldigd boekhouder van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Alphen aan den Rijn.

 

Waarom ben ik raadslid namens de ChristenUnie?

De ChristenUnie kiest uit overtuiging en met dankbaarheid voor een politieke samenwerking met christenen uit verschillende kerken en gemeenten. Deze samenwerking en deze overtuiging bindt ons samen om politieke en maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen. Daarom ben ik sinds enige jaren lid van de ChristenUnie. Naar aanleiding van de verkiezingsuitslag in maart 2006 ben ik als nummer 4 van de verkiezingslijst (alsnog) raadslid geworden toen lijsttrekker Klaas Tigelaar (opnieuw) wethouder werd. Binnen de fractie van de ChristenUnie verzorg ik (samen met burgerlid Evert Sneep) de portefeuille Ruimtelijke Ordening (RO).

 

Wat wil ik bereiken voor Alphen aan den Rijn

Op het gebied van Ruimtelijke Ordening komen een heel aantal grote projecten op ons af, terwijl Alphen aan den Rijn nauwelijks is bekomen van grote projecten de afgelopen 10 jaar. Door middel van goede participatie met burgers, maatschappelijke instellingen en bedrijfsleven wil ik werken aan de weg naar Samenleven in de complete Stad.